İi. Fizyolojik kilometre taşları
III. Bilişsel kilometre taşları
IV. Toplumsal ma romantik kilometre taşları
V. Araç Kilometre Taşları
VI. Motorlu kilometre taşları
Vii. Refleksler
VIII uyuklamak
İx. Besleme
Tipik Problemler
Antet | Yanıt |
---|---|
Bebek kilometre taşları | Fizyolojik, bilişsel, toplumsal ma romantik, araç, kozgaltka |
Bebek inkişaf | Bebekler için kilometre taşları |
Yürümeye başlamış olan bala kilometre taşları | Cesur yürümeye başlamış olan çocuklar için kilometre taşları |
Yavru gelişimi | Çocuklar için kilometre taşları |
İi. Fizyolojik kilometre taşları
Fizyolojik kilometre taşları, bebeklerin büyüdükçe ma olgunlaştıkça geliştirdikleri fizyolojik becerilerdir. Işte kilometre taşları içinde yuvarlanma, istikrar, sürünme, adım atma ma ek şeklinde şeyler toprak alır.
Bebeklerin rastgele bir fizyolojik kilometre taşına ulaşmış olduğu yaklaşık gözyaşı değişmiş olur, sadece bir çok bebeğin rastgele kilometre taşına hangi süre ulaşacağı umumi bir mesafe vardır. Sözgelişi, bir çok bebek 4 aylıkken devrilecek, 6 maaş oturacak, 8 maaş sürünecek ma 12 maaş yürüyecek.
Gelişigüzel bebeğin değişik bulunduğunu ma birtakım bebeklerin kilometre taşlarına henüz kahraman ya da henüz geç olabileceğini anımsamak önemlidir. Bebeğinizin gelişimi hakkındaki kaygı duyuyorsanız, doktorunuzla konuşun.
İşte bebeklerin hayatın önce senesinde ulaşmış olduğu fizyolojik kilometre taşlarının bir sıralaması:
- Mevlit
- Başını kaldırır
- Yuvarlar
- Oturuyor
- Taraklar
- Standlar
- Yürüyüşler
- Koşun
III. Bilişsel kilometre taşları
Bilişsel kilometre taşları, bir bebeğin etraflarındaki dünyayı öğrenme ma algılama kabiliyeti ile ilgilidir. Işte kilometre taşları şunları ihtiva eder:
- yüzleri ma nesneleri tanıyabilmek
- Sıradan talimatları izlem edebilmek
- Sıradan oyunlar oynayabilmek
- “Daha çok” ma “henüz azca” şeklinde sıradan kavramları anlayabilmek
- Cesur kelimeler öğrenebilmek
Bilişsel kilometre taşları tipik olarak öngörülebilir bir sırasıyla gelişir, rastgele bir kilometre taşı binası bir öncekiyle. Sözgelişi, yüzleri ma nesneleri tanıyabilen bir bebeğin sıradan talimatları izlem etme olasılığı henüz yüksektir.
Bütün bebeklerin hızlarında geliştiğini anımsamak önemlidir. Birtakım bebekler kilometre taşlarına öbürlerinden henüz kahraman ulaşabilirken, ötekiler sonrasında ulaşabilir. Bebeğinizin gelişimi hakkındaki kaygı duyuyorsanız, doktorunuzla konuşun.
İi. Fizyolojik kilometre taşları
Fizyolojik kilometre taşları, bebeklerin büyüdükçe ma olgunlaştıkça geliştirdikleri fizyolojik becerilerdir. Işte kilometre taşları içinde yuvarlanma, istikrar, sürünme, adım atma ma ek şeklinde şeyler toprak alır. Gelişigüzel bebek işte kilometre taşlarına hızında ulaşır, sadece bebeğinizin gelişimini izlemenize destek olabilecek birtakım umumi yönergeler vardır.
V. Araç Kilometre Taşları
Araç gelişimi, çocuğun önce yıllarında mühim bir kilometre taşıdır. İlk cooing sesleri ile adım atar ma çene, birnumara kelimeler ma nihayetinde anda cümlelere ilerler. Evlatların tipik olarak değişik yaşlarda ulaşmış olduğu bir kol mühim araç kilometre taşları vardır.
İşte çocuğunuzun 3 yaşına büyüklüğünde ulaşmasını bekleyebileceğiniz birtakım açacak araç kilometre taşları:
- 12 avuç büyüklüğünde evladınız 1-2 lafız söyleyebilmelidir.
- 18 avuç büyüklüğünde evladınız 5-10 lafız söyleyebilmelidir.
- 2 yıla büyüklüğünde, evladınız 50 kelimelik söyleyebilmelidir.
- 3 yıla büyüklüğünde, evladınız 3-4 kelimelik anda cümlelerle konuşabilmelidir.
Çocuğunuzun işte kilometre taşlarına ulaşmadığından kaygı ediyorsanız, doktorunuzla konuşun. İşitme kaybı ya da gelişimsel gecikmeler şeklinde araç gelişimine karışma edebilecek düşük husus vardır. Er karışma, çocuğunuzun anda araç potansiyeline ulaşmasına destek muhtemelen.
VI. Motorlu kilometre taşları
Kozgaltka kilometre taşları, bebeklerin büyüdükçe ma olgunlaştıkça geliştirdikleri fizyolojik becerilerdir. Işte kilometre taşları, yuvarlanmayı, oturmayı, taramayı, ayakta durmayı ma yürümeyi öğrenmeyi ihtiva eder.
Bebeklerden bebekten bebeğe bir cirim varyasyon olması durumunda, bebekler tipik olarak kozgaltka kilometre taşlarına öngörülebilir bir sırasıyla kavuşurlar. Aşağıdakiler, bebeklerin doğumdan 12 avuç ulaşmış olduğu kozgaltka kilometre taşlarına umumi bir nazar:
- 2 avuç mevlit: Bebekler başlarını kaldırmayı, başlarını canip yana çevirmeyi ma ellerini ağızlarına getirmeyi öğrenecekler.
- 2 ila 4 kamer: Bebekler önden arkaya ma arkaya dönmeyi öğrenecekler. Ek olarak destekle oturmaya başlamış olacak ma taramaya başlayacaklar.
- 4 ila 6 kamer: Bebekler yardımcı olmadan oturmayı öğrenecek ma destekle durmaya başlayacaklar. Ek olarak mobilyalar süresince ilerleyiş etmeye başlayacaklar.
- 6 ila 9 kamer: Bebekler ayağa kalkmayı ma destekle yürümeyi öğrenecekler. Ek olarak koşmaya ma atlamaya başlayacaklar.
- 9 ila 12 kamer: Bebekler hür yürümeyi ma merdivenlere tırmanmayı öğrenecekler. Ek olarak topları atmaya ma tekmelemeye başlayacaklar.
Bebeğinizin kozgaltka kilometre taşlarına eskiden ulaşmadığından kaygı ediyorsanız, doktorunuzla konuşun. Prematürite, genetik bozukluklar ma çevresel faktörler şeklinde bir bebeğin kozgaltka gelişimini etkileyebilecek düşük husus vardır. Doktorunuz bir problem olup olmadığını belirlemenize destek muhtemelen ma gerekirse ıslah seçenekleri önerebilir.
Vii. Refleksler
Refleksler, murdarilik tarafınca denetim edilen gayri ihtiyari hareketlerdir. Doğumda bulunurlar ma bebeklerin hayatta kalmasına destek olurlar. Yeryüzü münteşir reflekslerden bazıları köklendirme refleks, emme refleks, Moro refleks ma korkutucu refleks ihtiva eder.
Kökleme refleksi, bir bebeğin yanağına dokunmaya naturel tepkisidir. Bir bebeğin yanağı dokunulduğunda, başlarını temas yönünde çevirecek ma ağzını açacaklar. Işte refleks, bebeklerin beslenirken ciğer ya da şişeyi bulmalarına destek sağlar.
Emme refleks, bebeklerin beslenmesine destek olan bir öteki mühim refleks. Bir bebeğin dudaklarına dokunduğunda, otomatikman emmeye başlayacaklar. Işte refleks, bebeklerin büyümesi ma gelişimleri için gereksinim duydukları benzin ya da formülü almalarına destek sağlar.
Moro refleks, bir bebek ansızın ürküttüğünde ortaya çıkan korkutucu bir refleksdir. Bir bebek ürküttüğünde, kollarını ma bacaklarını uzatacak, ağlayacak ma sonrasında kollarını ma bacaklarını getireceklerdir. Işte refleks, bebeklerin kendilerini tehlikeden korumalarına destek sağlar.
Amatör refleks bununla beraber “ayran” ya da “paraşüt” refleks olarak dahi bilinir. Çoğu zaman bir bebek 6 aylıkken kaybolur.
Refleksler bir bebeğin gelişiminin mühim bir parçasıdır. Bebeklerin hayatta kalmasına ma etraflarındaki dünyayla iyi mi etkileşime gireceklerini öğrenmelerine destek olurlar.
Uyuklamak
Aymazlık, bir bebeğin gelişiminin mühim bir parçasıdır. Aymazlık esnasında, bebeklerin beyinleri aksiyon başlangıcında, anıları pekiştiriyor ma cesur şeyler öğreniyor. Bebekler yeterince uyuyamadıklarında, asabi, aceleci olabilirler ma özen etmekte zorlanabilirler.
Bir bebeğin gereksinim duyduğu gaflet miktarı yaşlarına asılı olarak değişmiş olur. Yenidoğanlar çoğu zaman günde 16-18 zaman uyurken, nemli bebeklerin ma ufak evlatların ortalama 12-14 zaman uykuya ihtiyacı vardır.
Bebeğinizin âlâ bir akşam uykusu almasına destek düşmek için yapabileceğiniz düşük husus mevcut.
- Bir yatmadan rutin oluşturun ma olası olduğunca yapıştırın.
- Bebeğinizin döşek odasının kaba, ağızsız ma salkın olduğu için güvenilir olun.
- Yatmadan ilkin bebeğinize kafein ya da şekerhastalığı vermekten kaçının.
- Bebeğinizi rahatlatıcı bulurlarsa kundaklayın.
Yavrunuz uyumakta zorlanıyorsa, doktorunuzla konuşun. Soruna yol açan altta yatan bir tıbbi konum muhtemelen.
Emzirme, bebeğinizi beslemenin yer âlâ yoludur. Bebeğinize gereksinim duydukları bütün gıdaları sağlar ma onları enfeksiyondan korumaya destek sağlar. Emziremiyorsanız, sütünüzü anlatım edebilir ma bir kadeh kullanarak bebeğinize besleyebilirsiniz. Ek olarak bebeğinizi beslemeyi dahi seçebilirsiniz.
İşte bebeğinizi bakmak için birtakım ipuçları:
Yavrunuz doğduktan sonrasında olası olan yer yakın zamanda emzirmeye başlayın. Işte, benzin arzınızı oluşturmanıza ma bebeğinizin kilitlenmesini kolaylaştırmaya destek olacaktır.
Bebeğinizi istek üstüne besleyin. Yavrunuz ağlayarak ya da köklenerek hevesli olduklarını size bildirecektir.
Gelişigüzel besleme esnasında bebeğinize rastgele dü göğsü dahi sunun. Işte, bebeğinizin rastgele memeden kafi benzin almasını sağlamaya destek olacaktır.
Bebeğinizi rastgele beslemeden sonrasında geğirin. Işte, rastgele bir tül ma rahatsızlığı hafifletmeye destek olacaktır.
Bebeğinizin beslemelerini hızlandırın. Bebeğinizin şişeyi oldukça süratli emmesine müsaade vermeyin. Işte, boğulmalarına ya da ifrat yemelerine niçin muhtemelen.
Beslemeler esnasında bebeğinizi andıran tutun. Işte, siz ma yavrunuz içinde bir deste yaratmaya ma henüz güvenilir hissetmelerini elde edecektir.
Bebeğinizi beslemekle alakalı rastgele bir endişeniz var ise, doktorunuzla ya da ebenizle konuşun.
Sual 1: Bebekler için birtakım münteşir fizyolojik kilometre taşları nedir?
Yanıt 1: Bebekler için birtakım münteşir fizyolojik kilometre taşları şunlardır:
- Önden arkaya yuvarlanıyor
- Destekle benimsenmek
- Sürünen
- Ayakta durma
- Adım atma
Sual 2: Bebekler için birtakım münteşir bilişsel kilometre taşları nedir?
Yanıt 2: Bebekler için birtakım münteşir bilişsel kilometre taşları şunlardır:
- Yüzleri tanımayı aktarmak
- Babble’yi aktarmak
- Sıradan kelimeleri anlamayı aktarmak
- Talimatları izlem etmeyi aktarmak
- Baziçe oynamayı aktarmak
Sual 3: Bebekler için birtakım münteşir toplumsal ma romantik kilometre taşları nedir?
Yanıt 3: Bebekler için birtakım münteşir toplumsal ma romantik kilometre taşları şunlardır:
- Mütebessim
- Cooing
- Kıkırdayan
- İsimlerine cevap
- Öteki bebeklerle tavlamak
0 Yorum